Turistička ponuda Grada Novske predstavljena na trodnevnom međunarodnom sajmu "Place2Go" u Zagrebu

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti
Od 17. do 19. ožujka u Zagrebu se održavao 6. međunarodni turistički sajam "Place2Go", koji je okupio više od 180 izlagača iz 20-ak zemalja. Pored brojnih domaćih i stranih izlagača, na sajmu se ove godine po prvi put predstavio Grad Novska i TZG Novske, koji tijekom protekle četiri godine sustavno ulažu u promociju našeg Grada. Novljanski štand je obilovao brojnim sadržajima, prezentirana je turistička ponuda Grada, ali i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja doprinose našoj raznolikoj domaćoj gastronomskoj ponudi.
Prvi dan sajma većinom je bio rezerviran za poslovne subjekte, dok su subota i nedjelja predviđeni za sve zainteresirane posjetitelje. "Ovaj događaj jedinstvena je i učinkovita promocija turističkih potencijala i gospodarskih subjekata kroz direktan kontakt, a omogućio je i ostvarivanje poslovnih kontakata. U 12 metara kvadratnih i 3 dana prezentirali smo gospodarsku i turističku ponudu našeg grada kroz promotivne materijale, turističke spotove, suvenire i degustaciju domaćih proizvoda" – izjavila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić.
Također je izrazila zadovoljstvo što može ustvrditi da je naš štand privukao veliku pažnju svojom raznolikošću i estetikom, a ponajviše mirisom i okusom. "Bili smo jedini izlagači koji su imali degustaciju slavonskih domaćih specijaliteta kulen ,kobasicu, sir i med, te kupinovo vino, liker od lješnjaka i vino. Taj spoj promocije i degustacije pokazao se jako uspješnim, jer smo dobili same pohvale, da smo najbolji štand i žaljenje što nije dozvoljena prodaja proizvoda" – kazala je voditeljica TIC-a Dižep Margetić, konstatirajući kako su prazni pladnjevi i pozitivne reakcije gostiju dokaz kvalitete proizvoda naših obrtnika i OPG-ovaca.
Raznovrsna ponuda našeg malog slavonskog gradića privukla je i brojne medije, turističke blogere i avanturiste, koji su najavili kako uskoro planiraju posjetiti Novsku, te da će svoja iskustva podijeliti sa svim ljubiteljima putovanja. Želju za suradnjom izrazili su i predstavnici bosansko – hercegovačkog grada Tuzle, koji s Novskom žele realizirati međunarodne projekte na turističkom području. Prvog i zadnjeg dana sajma štand je posjetio i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji je sajam ocijenio kao vrlo kvalitetan i koristan, budući da su ostvareni brojni kontakti sa zainteresiranim posjetiteljima. Gradonačelnik se na sajmu susreo i s veleposlanicima Indije i Indonezije, koji su najavili ponovni posjet Novskoj s ciljem realiziranja gospodarske suradnje.
"Novska nikada nije bila turističko odredište, no tijekom posljednje četiri godine uspjela se profilirati kao takva. Štand s gospodarskom i turističkom ponudom Grada Novske posjetili su i brojni predstavnici ustanova i škola, a s jednom školom iz Zagreba ostvareni su kontakti s ciljem ostvarenja projekta škole u prirodi na Novljanskom jezeru" – rekao je gradonačelnik, koji se ovim putem zahvalio novljanskom Turističko – informativnom centru na angažmanu, kao i svim OPG-ovima čija je ponuda prezentirana na sajmu. Na novljanskom štandu prezentirana je također i ponuda PP Lonjsko polje, koji se jednim dijelom nalazi na području Grada Novske. 
 
Više...

Ključevi Grada Novske ponovo u sigurnim rukama

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti
Tjedan dana karnevalskog veselja u kojem je ključeve Grada čuvao  i gospodario Novskom Lovro Kadliček završio je u utorak, 28. veljače u prostorima Dječjeg vrtića "Radost" Novska kada su vraćeni ključevi Grada zamjeniku gradonačelnika Vedranu Mihaljeviću.
 
Vraćanje ključeva grada kako to i nalažu pravila karnevalskog ludovanja proteklo je u pjesmi i plesu.
 
Vrtićka djeca sa svojim tetama bila su odjevena u razne  maske: bubamare, mačkice, pčelice, cvjetići, leptirići, te su svi veselo plesali i uživali u posljednjim trenucima vladavine.Karnevalski – vrtićki gradonačelnik vratio je ključeve grada rekavši kako je prošlo vrijeme ludovanja i sada ključeve ponovo vraća u sigurne ruke, a preuzeo ih je u ime gradonačelnika Vlade Klasana zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević u nazočnosti ravnateljice vrtića Dijane Kadliček i voditeljice Turističko- informativnog centra Milijane Dižep Margetić.
 
Zamjenik gradonačelnika Mihaljević zahvalio se na dobrom vođenju grada za vrijeme karnevalskog ludovanja, a na kraju su svoju  primopredaju vlasti zasladili  slatkim krafnama.
Više...

Maškare zavladale ulicama Grada – Novljane razveselila šarena i bučna povorka

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti
Stiglo je vrijeme karnevala, započela je vladavina maškara, vrijeme veselih i razigranih dana. Grad Novska i Turistička zajednica Grada Novske te dane već tradicionalno obilježavaju u okviru manifestacije "Maske do daske", koje su 2017. godine održane u subotu 25. veljače na prekrasnoj prigodno ukrašenoj Gradskoj tržnici. Novljanski fašnik započeo je okupljanjem sudionika na staroj Gradskoj tržnici, nakon čega se šarena i bučna povorka u veselom raspoloženju prošetala središnjim dijelom Grada. Povorku je predvodila gradska limena glazba iz Daruvara, zajedno s Novljanskim mažoretkinjama. Raskošno maskirane fašničke skupine razveselile su građane, koji su im se priključili u povorci koja se uputila prema Gradskoj tržnici. Ondje je sada već drugu godinu za redom održano predstavljanje fašničkih skupina.Gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan iskazao je zadovoljstvo što je ova manifestacija iz godine u godinu sve sadržajnija i posjećenija. "I ovo je jedan od načina na koji se trudimo promovirati naše zapadno – slavonsko središte, dušu Slavonije. Jedan od važnih segmenata svake manifestacije je i gospodarski razvoj, te promocija turizma" – naglasio je gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je otvorio ovogodišnje "Maske do daske". Vesele maškare i posjetitelje ulicama grada besplatno je vozio "Fašnik express", turistički vlakić Grada Novske. Vlakić je kao takav predstavljao sasvim novu turističku ponudu u okviru ove manifestacije, a posebno je razveselio najmlađe posjetitelje.
 
 
 
Program je započeo nastupom zagrebačkog mađioničara Igora Krakića, koji je pripremio polusatnu mađioničarsku predstavu kojom je posebno zainteresirao najmlađe sudionike, a posjetitelji su veliki interes pokazali i za facepainting umjetnice, koje su šarenim bojama oslikavale željene motive. "Grad Novska se i ove godine priključio fašničkom raspoloženju, na manifestaciji je sudjelovalo 18 prijavljenih grupa, od vrtićkih i školskih skupina, sve do odraslih. Uglavnom su se prijavile naše domaće skupine, ali ove godine imamo i gostujuće iz Kutine i Rešetara" – izjavila je voditeljica Turističko – informativnog centra Milijana Dižep Margetić, koja je posebnu zahvalu uputila djelatnicima Novokoma, kao i članovima DLAN-a, na slikama koje su poklonili nagrađenim fašničkim skupinama.Žiri su ove godine činili zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Valentina Opić, književnica za djecu i mlade, novljanska učiteljica Jasna Popović Poje, predsjednik DLAN-a Žan Žafran i novljanska slikarica, članica DLAN-a Štefica Oljača. Po prvi puta birane su najbolje maske u tri kategorije; najbolja vrtićka, osnovnoškolska i odrasla fašnička skupina, a nagrade po navedenim kategorijama osvojili su skupina "Loptice" iz DV "Radost" Novska, DND "Brestača", te KUD "Kolo" Stari Grabovac. Članovi KUD-a svojom maštovitom idejom nisu oduševili samo članove žirija, već i sve prisutne. Kartonski gradski vlakić bio je gotovo identičan pravom, a energične maškare obukle su se prikladno za odlazak s vlakićem na Novljansko jezero. Kako bi  osigurali što bolju godinu i otklonili sve negativno iz prošle, učenici Srednje škole Novska su uvježbanim igrokazom osudili fašnika Greška, koji je uspješno spaljen uz prisutnost novljanskih vatrogasaca. Svi željni dobre zabave zabavljali su se uz vesele ritmove grupe "Dodir", slasne krafne, čaj i kuhano vino.
Više...

POZIV NA SUDJELOVANJE NA MANIFESTACIJI MASKE DO DASKE 2017.

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti

Turistička zajednica Grada Novske i ove godine organizator je manifestacije „Maske do daske“ koja će se održati 25. veljače 2017. godine. okupljanjem na staroj gradskoj tržnici od 14,00- 14,30 sati, povorkom kroz gradske ulice te zabavnim programom na novoj gradskoj tržnici s početkom u 15,00 sati.

Ovim putem Vas pozivamo da popunite prijavni obrazac te zajedno oživimo pokladne običaje i uživamo u danu veselja i mašte, zabavnom i animacijskom programu, krafnama, predstavljanju maski, izboru najboljih maski i bogatim nagradama. Rok za prijavu je 10. veljače 2017. godine.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 044/600 062 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Očekujemo Vas!

Prijavnicu možete preuzeti ovdje. (link)

Više...

Nastupom KUD-a "Kolo" završila manifestacija "Advent u Novskoj"

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti
Veseli članovi KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca svojim su energičnim nastupom na Gradskom klizalištu u nedjelju, 15. siječnja oduševili mnoge posjetitelje. Njihov nastup je ujedno i posljednji sadržaj koji je održan u okviru manifestacije "Advent u Novskoj", koja se odvijala od 14. prosinca.
KUD "Kolo" predstavio je izvorne pjesme i plesove svoga kraja, odnosno koreografije kojima ostvaruju zapažene rezultate na brojnim nastupima i smotrama u kojima sudjeluju. Pored brojnih obaveza KUD "Kolo" je i aktivni sudionik svih manifestacija u organizaciji Grada Novske. Programu su nazočili i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, te voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić. Posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom, te su zaplesali zajedno s članovima KUD-a po završetku programa.
Više...

Planinari uživali u snijegom pokrivenoj stazi VRA "Bljesak"

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti
Već tradicionalno Planinarsko društvo "Zmajevac" Novska organizira neposredno nakon blagdana prvi godišnji pohod planinarskon stazom VRA “Bljesak”. Nakon gotovo desetak godina ova je staza u nedjelju, 15. siječnja bila prekrivena snijegom što je pružilo dodatan užitak pri 19. obilasku Novljanskog gorja planinarima pristiglim iz desetak prijateljskih planinarskih društava.
Tijekom pohoda za sigurnost se kao i ranijih godina pobrinuo HGSS – stanica Novska, a vrijedni organizator pripremio je objed i okrijepu toplim napitcima. Prilikom polaska sve planinare pozdravio je gradonačelnik Vlado Klasan, zaželjevši ugodnu šetnju i ponovni dolazak u ljetnim mjesecima na Novljansko jezero. Predsjednica PD "Zmajevac" Melita Mihalić dodijelila je prigodna priznanja i značke planinarima za višekratni obilazak staze, a pripremljen je i prigodan planinarski pečat. 
Više...

III. MALA NOVLJANSKA PIRUETA

 • Objavljeno u
 • Objavljeno u Novosti

III. Mala novljanska pirueta održati će se 10. siječnja 2017. godine (utorak) s početkom u 18,00 sati na Gradskom klizalištu Novska na kojoj će Vam polaznici Škole klizanja pokazati svoje stečene vještine. Dođite i podržite naše mlade klizače!!

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269

Predsjednik: mr. sc. Vlado Klasan

Voditeljica Turističko informativnog centra TZG Novske: Milijana Dižep Margetić, dipl. oec.
tel: +385 (0) 44 600 062
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stručni suradnik za promociju i financije: Sonja Pauk-Senić
tel/faks: +385 (0) 44 601 305
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.novskaturist.hr

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register