Održana Skupština Turističke zajednice Grada Novske – kvalitetna organizacija projekata pozitivno se odrazila na razvoj kontinentalnog turizma

U gradskoj maloj vijećnici je u četvrtak, 30. ožujka održana Skupština Turističke zajednice Grada Novske. Skupštini su nazočili gradonačelnik i direktor TZGN Vlado Klasan, voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić i članovi Skupštine. TZGN organizira i potiče kulturne, sportske i ostale manifestacije i projekte čiji je cilj u prvom redu podizanje kvalitete cjelokupne turističke ponude, ali i unapređenje proizvoda i očuvanje i obnavljanje kulturne baštine. Kako je naglasila voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, kvalitetna organizacija i održavanje manifestacija pozitivno se odrazila na imidž Grada i njegovu prepoznatljivost kao poželjne destinacije, te na razvoj turizma kao gospodarske grane. Kao primarna prepreka u razvoju kontinentalnog turizma Novske, navodi se nedovoljan broj smještajnih kapaciteta, putnička agencija i suvenirnica, koji bi bili osnova etabliranog nadograđivanja svih ostalih turističkih sadržaja.
TZGN je u suradnji s Gradom Novska, te brojnim gradskim ustanovama, udrugama i društvima u proteklom razdoblju organizirala razne manifestacije i projekte među kojima su i Maske do daske, Tradicijsko oslikavanje pisanica, obilježavanje VRO "Bljesak", Ljeto u Novskoj, Lukovo, Advent u Novskoj i brojne druge. U Izvješću o radu Zajednice za proteklu godinu navedeno je kako je u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine, kroz e – Visitor sustav evidentirano 2545 ostvarenih noćenja, odnosno 599 dolazaka, što usporedbom u odnosu na 2015. ukazuje da je ostvaren veći broj noćenja, a manji broj dolazaka. "Tijekom 2016. godine izrađeni su novi promotivni materijali, koji se distribuiraju tijekom cijele kalendarske godine, a tiskana je i nova turistička karta Grada Novske. Marketinški alati su moćni i stoga želimo na kvalitetan, jasan i efektan način prezentirati naš mali slavonski gradić" – izjavila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić.
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Voditeljica funkcionalnog marketinga i projektnog planiranja: Marija Kos, mag.ethnol.et.anthrop.
tel: +385 (0) 44 600 062
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Voditeljica Turističko informativnog centra TZG Novske: Milijana Dižep Margetić, dipl. oec.
tel: +385 (0) 44 600 062
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stručni suradnik za promociju i marketing: Ivana Kuzlić
tel: +385 (0) 44 600 062
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Knjigovodstveni i administrativni referent: Sonja Pauk-Senić
tel/faks: +385 (0) 44 601 305
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.novskaturist.hr

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register