Besplatna projekcija: Whitney: Biti svoja

Ovogodišnje 4. izdanje Ženijalnih dana, filmske fešte u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača održat će se od 8. do 11. ožujka u 27 gradova, od kojih se 3 nalaze na otocima, 32 neovisna kina diljem zemlje povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena. Kino Novska kao član mreže neovisnih kinoprikazivača priključio se i ove godine ovoj akciji, te povodom toga u četvrtak 8. ožujka u 20 sati prikazuje besplatnu projekciju filma Whitney: Biti svoja . Dođite i uživajte u ovom jedinstvenom dokumentarnom ostvarenju o životu i prerano okončanoj karijeri popularne dive Whitney Houston.
 
ČETVRTAK, 8. ožujka: 20 sati.
 
CIJENA: BESPLATNO
 
Dokumentarni film Whitney: Biti svoja Nicka Broomfielda i Rudija Dolezala nudi jedinstveni pogled iza kulisa ove kraljice popa na vrhuncu slave i na okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i preranoj smrti 2012. godine.
 
Njezini hitovi bili su na vrhovima top-lista i u neprestanoj rotaciji MTV-a u osamdesetima i devedesetima zbog čega je Whitney Houston, odrasla u crnom getu Newarka, postala najbogatija afroamerička izvođačica tog vremena, sa zaradom i popularnošću dotad rezerviranom samo za njezine kolegice bijele boje kože.
 
U dokumentarcu prepunom nikad prije viđenog materijala postaje jasno kako pjevačica koja je bila češće na vrhovima top-lista nego sami Beatlesi, bez obzira na sve, nikad nije imala privilegiju biti slobodna i vjerna sama sebi.
 
Redatelj: Nick Broomfield, Rudi Dolezal
Scenarist: Nick Broomfield, Marc Hoeferlin
Producent: Nick Broomfield, Marc Hoeferlin
Produkcijska kuća: Lafayette Films, Passion Pictures, Showtime Networks
Direktor fotografije: Sam Mitchell
Montaža: Marc Hoeferlin
Glazba: Nick Laird-Clowes
 
Zemlja: UK/SAD
Godina: 2017.
Trajanje: 105′

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register